B2 – идва мощният електрически пикап от Bollinger Motors

Лидия Делирадева 12 октомври 2018

Основаният в Ню Йорк стартъп обещава да електрифицира офроудните си автомобили и пикапите – „най-мръсния" и изискващ голяма мощност тип леки автомобили. Ъгловатият електрически офроудър B1 се хареса на публиката, а B2 трябва да се превърне в по-производителното продължение на тази серия.

Bollinger Motors стана известна, след като през миналата година представи своя електрически офроуд автомобил, напомнящ хибрида Land Rover Defender и УАЗ „Патриот". Публиката, която беше свикнала вече с лъскавите и зализани електромобили, посрещна доста топло новите возила. Преди няколко дни компанията даде отчет за това, че вече има 20 000 предварителни поръчки за B1.

B2 – идва мощният електрически пикап от Bollinger Motors

Първият модел все още не е излязъл в продажба, но интересът към него подтикна Bollinger Motors да разширят гамата си от модели. Концепцията на "работната кутия на колела" позволява достатъчно просто да се експериментира с новите версии. Към купето на офроуд автомобила B1 е прикрепена отворена товарна зона - и ето че вече имаме пикап B2.

Основателят на Bollinger Motors Робърт Болингер разказва, че на практика не всичко е било толкова лесно. Втората версия е резултат от дълги тестове на прототипите B1. Инженерите са забелязали основните транспортни проблеми и са разбрали, че трябва да ги отстранят и да подобрят модела. Чак след това е било решено да се пристъпи към създаването на B2. Болингер обещава да направи В2 „див автомобил".

Автомобилите ще бъдат произведени в една техническа база. Ще се различават по дължина, наличие на товарна зона и мощност на акумулатора. B2 ще е с батерия от 120 кВт*ч., докато B1 ще е с максимум 100 кВт*ч. И двете версии ще са със специална система на вратите и люковете за превоз на предмети с голяма дължина.

Компанията Workhorse е поредният играч на пазара на електротранспорта. В нейната гама присъстват също и офроуд возила. Но засега с най-голяма популярност се ползват най-вече фургоните: през юни UPS поръча 950 електрофургона наведнъж от Workhorse.

В2

В2