SEGA мести екипа по контрол на качеството от Лондон в София

Николай Нейчев 12 октомври 2018
Sega Sega

Японският производител на електронни игри Sega ще отвори офис за контрол на качеството (quality assurance) в България. Европейското звено, което се занимава с тази дейност, в момента е базирано в Лондон, но в идните месеци ще бъде преструктурирано и изцяло преместено у нас, предаде специализираното издание Gamesindustry.

Финализирането на целия процес ще отнеме две години, като офисът ще бъде преместен в София и ще заработи през 2020 г. Причината за преместването са плановете за разширение на дейността, а не заради брекзит.

България е европейски лидер 

„България е европейски лидер в сферата на разработването на IT продукти, там имат офиси на някои от най-успешните технологични корпорации в света, включително IBM и HP и има много добър опит в разработването на иновативни решения", обясни Гари Дейл, президент на Sega Europe.

"Това е перфектна локация за изграждането на висококачествен офис за качествен контрол с възможности за разрастване. Ще търсим съдействие от страна на настоящия ни екип в Лондон в съставяне на представителството ни в София. Знаем, че техният опит и отдаденост ще са ни от изключителна полза в това начинание", каза още Дейл.

Sega е японска компания за електронни игри, която стана популярна през 90-те с продукти като Sonic the Hedgehog и беше сред водещите в сферата на гейминга. В началото на 21 в. обаче компанията претърпя сериозни финансови проблеми, което доведе до придобиването ù от друга японска компания за аркадни игри Sammy през 2004 г. Американският офис на компанията е в Ирвин, Калифорния, а Европейският – в Лондон.