Бостънският стартъп Flipside Crypto, анализиращ криптовалутите, привлече $4,5 милиона

Лидия Делирадева 04 декември 2018
Криптовалути Криптовалути

Представители на компанията Flipside Crypto твърдят, че са разработили кардинално нов подход за оценка на криптовалутите, чиито ценови колебания често зависят от новините и обществените настроения.

Все още няма официални изявления относно размера на инвестицията, но по данни на CoinDesk, стартъпът Flipside Crypto е получил общо 4,5 милиона долара.

Според главния изпълнителен директор на Flipside Crypto Дейв Балтер, настоящият пазар на криптовалути е станал по-зрял и институционален, а инвеститорите на дребно се ръководят не само от капитализацията и ценовите данни при вземането на решения.

Стартъпът предлага решението FCAS, което оценява активите въз основа на поредица от данни, събрани от различни блокчейни и „умни" договори. Тази оценка е разделена на три категории: оценка на полезността, оценка на търговски сигнали и оценка на активността на разработчиците. По-специално, оценката на полезността се определя чрез събиране на данни за мрежовата активност или умните договори, което позволява да се разбере колко активна е общността.

Припомняме, че резултатите от съвместното проучване на IBM Blockchain и Официалния форум на институциите, търгуващи финансови инструменти (OMFIF), публикувани на 25 октомври, показват, че повечето финансови институции подкрепят въпроса за създаване на собствени цифрови валути от централните банки.