Аз подкрепям българските производители! Подкрепи ги и ти!

Лидия Делирадева 29 ноември 2018

Български производители на мед, вино и крафт бира, млечни и месни продукти, плодове и зеленчуци представиха своята продукция в МЕТРО на събитието „Аз подкрепям българските производители! Подкрепи ги и ти!" Добрата новина е, че по анализи на компанията от близо 1080 доставчици на хранителни продукти във веригата, 615 са български производители. Клиентите на МЕТРО и гостите на събитието опитаха чист български мед, а на щандовете в търговската верига вече могат да се намерят 13 вида монофлорен мед, акациев, лавандулов, ментов, манов мед, мед с роза, шоколад, канела и др.

Аз подкрепям българските производители! Подкрепи ги и ти!

„За да постигнем това, започнахме работа директно с българските производители – не само от по-големите, но и с местни пчелари, при които със сигурност може да гарантираме не само произход, а и използването на дадена култура, за да гарантираме чистота и съдържание", каза Георги Гърневски – ръководител на на компанията по програмата „Отгледано с грижа в България".

Освен производителите на мед, в пространството на магазина бяха организирани щандове за представяне и на други продукти: клиентите се насладиха на великолепния вкус на млечните продукти от мадра „Пастир", на месните деликатеси на „Войнов", опитаха от вината „Орбелия" и, разбира се, никой не пропусна щандовете с крафт бирите „Ромбус" и „Бирен парк Хилс" ООД.

МЕТРО

МЕТРО

МЕТРО

МЕТРО

Красимир Учителски е името на един от земеделските производители, който целогодишно доставя пресни зеленчуци на веригата МЕТРО. Неговият щанд също привлече вниманието с разкошни розови домати, тиквички и други.

Над 100 са фермерите, които доставят във веригата свои продукти по програмата „Отгледано с грижа в България".

Събитието бе открито от Атила Йенисен - главен изпълнителен директор на "МЕТРО България", който поздрави българските фермери и сподели, че „Ако се конкурираме в това да подкрепяме местните производители и фермери, това ще бъде най-полезната конкуренция за тази страна."

„Аз подкрепям българските производители! Подкрепи ги и ти!", каза Йенисен в заключение на чист български език, след което се разходи и с удоволствие опита от вкусните български продукти.

МЕТРО
Атила Йенисен опитва български мед

Един от най-обичаните продукти е и си остава българския розов селски домат, от който МЕТРО вече изнася за Австрия, Германия и Великобритания. Компанията чества втора поредна година уникалния български продукт с Фестивала на розовия домат, организиран през септември в София.