Роджър Вер планира да отвори собствена криптовалутна борса

Лидия Делирадева 10 октомври 2018
Bitcoin Bitcoin

Роджър Вер – CEO на Bitcoin.com – обяви намеренията си да отвори собствена криптовалутна борса. За тази цел той може или да придобие вече съществуваща платформа, или да намери партьор за създаване на новия продукт, съобщава Bloomberg.

Известен като един от първите инвеститори в биткойн пространството, Роджър Вер понастоящем се явява и един от главните популяризатори на Bitcoin Cash – алткойна, който се отцепи от основната мрежа на биткойн през август миналата година, в резултат на предизвикалия редица спорове хардфорк (Hard Fork).

Bitcoin Cash заема четвърто място по капитализация в рейтинга CoinMarketCap и се търгува на повечето популярни борси. Въпреки това, монетата не може да се похвали с голяма популярност, и сега Роджър Вер планира да създаде собствена платформа, където Bitcoin Cash да стане основна валута.

Също така Вер добавя, че борсата ще бъде отворена на Bitcoin.com, благодарение на което тя ще има „десетки хиляди нови потребители".

По-рано през тази година, сайтът Bitcoin.com беше подложен на жестока критика заради това, че започна активно да популяризира Bitcoin Cash, позиционирайки го в качеството му на „оригинален" биткойн и фактически въвеждайки в заблуждение новите потребители.

По тази причина, в един момент срещу Роджър Вер едва не бе подаден съдебен иск, докато CoinMarketCap не премахна линка на Bitcoin.com от своята страница, посветена на първата криптовалута.