Лени Кравиц става креативен директор на Dom Pérignon

12 октомври 2018
Dom Pérignon Dom Pérignon

автор на текста: Радослав Христов

Рок звездата Лени Кравиц и легендарният производител на шампанско Dom Pérignon обявиха креативна колаборация. Изпълнителят ще влезе в ролята на първия глобален креативен директор и фотограф за кампаниите на бранда, който вече има зад гърба си няколко съвместни инициативи с различни артисти, сред които Джеф Куунс и Мартин Ридъл.

Част от сътрудничеството е фотографската изложба, наречена Assemblage, в която участват редица талантливи артисти и кино дейци, сред които дъщерята на Лени – Зоуи Кравиц, дизайнерът Алекзандър Уанг, актьорите Сюзън Сарандън и Харви Кайтел.

Вдъхновението за фотографиите са талантливи хора от различни възрастови групи, събрани от креативна цел. „Силата на вдъхновението" възхвалява радостта от заедността, креативни идеи и забавлението.

„Опитът ми с Dom Pérignon датира в последните 10 години и ме е научил и вдъхновил толкова много, срещна ме с толкова много различни хора", казва Лени Кравиц, който е отделил голяма част от времето си, за да научи повече за изработката на луксозното питие, създадено през 17 век във Франция.