Lindt вече предлага собствен шоколадов крем с лешници

Лидия Делирадева 11 октомври 2018
Lindt Lindt

Lindt вече предлага собствен шоколадов крем с лешници. Според описанието на продукта на сайта на Lindt, този крем е направен от истински Lindt шоколад, комбиниран с лешници. Лешниците в новото шоколадово вълшебство са цели 40%. За сравнение, известният на всички крем Nutella съдържа едва 13% от тях.

Със сигурност поне веднъж в живота си сте опитвали Nutella – независимо дали върху филийка хляб или с лъжичка направо от бурканчето. Всъщност, над 300 хиляди тона Nutella са били изядени само през последната година. Дали обаче не идва краят на манията Nutella, след като вече има крем Lindt с лешници?

Като една от най-големите шоколадови компании в света, за Lindt беше само въпрос на време, да започне да произвежда шоколадови кремове. 

За разлика от някои от конкурентите си, основната съставка на Lindt's spread са лешниците, които са цели 40% в крема. Не е за подценяване фактът, че Nutella, която се произвежда от Ferrero Rocher, се състои предимно от захар и мазнини, а също така нейният продукт съдържа едва 13% лешници.

Засега можете да намерите лешниковия крем на Lindt само в някои части на Европа и Великобритания. Ако обаче наистина не искате да чакате, винаги можете да опитате да го поръчате, но само ако сте готови да платите 4 пъти повече от първоначалната му цена.