Bithumb пуска индекси на криптовалутния пазар

Лидия Делирадева 12 октомври 2018
Bithumb Bithumb

Най-голямата южнокорейска борса за криптовалути Bithumb обяви, че пуска индикатори за движението на пазара на дигитални активи. Тези индекси ще позволят на търговците да контролират движението на цените на всички криптоактиви, които се търгуват на платформата, съобщава Bitcoin.com.

Два индекса - Bithumb Market Index (BTMI) и Bithumb Altcoin Market Index (BTAI) - са обединени в индикатора Bithumb Crypto Index (BTCI). Всеки трейдър може да се ориентира както по този общ показател за движението на пазара, така и по отделните индекси. Първият индикатор – BTMI - показва динамиката на движение на всички криптовалути на борсата, а вторият – BTAI – само движението на стойността на алткойните, без да се взема предвид биткойна.

Показанията на индикаторите се обновяват на всеки десет секунди, а данните се формират в режим на реално време.

На Bithumb се търгуват 53 криптовалути, обемът на търговете за едно денонощие надвишава $726,48 млн. По-рано бе съобщено, че Bihumb планира да пусне собствена децентрализирана търговска платформа.

Аналогичен показател за движението на криптовалутите има и друга южнокорейска борса - Upbit. Нейният индикатор Upbit Cryptocurrency Index (UBCI) също се състои от два индекса - Upbit Market Index (UBMI) и Upbit Altcoin Index (UBAI). Но всеки такъв индекс се дели на подиндекси, отразяващи не само ситуацията на пазара, но и стратегическото поведение на играчите.