След Йейл, университетите Харвард и Станфорд също инвестират в криптофондове

Лидия Делирадева 12 октомври 2018
Харвард Харвард

Най-престижните американски университети започнаха да проявяват повишен интерес към виртуалните валути. Първи в този списък се оказа Йейлският университет, който инвестира част от своя гигантски капитал в криптовалутния фонд Paradigm.

Сега списъкът на висшите учебни заведения, свързани с цифрови активи, значително се разширява. Още пет престижни университета в САЩ инвестираха в криптовалутни фондове, съобщава BTCNN.

В този списък са Харвард, Станфорд, университетът на Северна Каролина, а също така Масачузетският технологичен институт и Дартмутският колеж.

Засега още няма информация колко точно е вложил всеки от тях, но американските новинарски сайтове са на мнение, че иде реч за няколко десетки милиона долара.

Изброените по-горе университети инвестират не само в криптовалутата като такава, но и в цифрови компании. Според журналиста Джон Виктор, самият факт на стремежа на американските образователни институции да инвестират във виртуални активи ускорява процеса по внедряването им в нашия ежедневен живот.

Освен това, водещите вузове подготвят спрециалисти по блокчейн и криптовалути, което от своя страна също спомага за ръста на популярност на цифровата индустрия.