Amazon отваря магазините си Amazon Go по летищата

Ивана Тодоровска 07 декември 2018
Amazon Go Amazon Go

Amazon се прицели в гладните, бързащи хора по летищата. Компанията ще отвори малки магазини по терминалите, които нямат каси и пазаруващите сами ще обслужват покупките си, съобщи Ройтерс.

Така Amazon, която започна възхода си от онлайн книжарница, планира да разшири клиентската си база с физически магазини, за да улови по-голям дял от потребителското харчене.

В продължение на месеци най-големият онлайн търговец на дребно в света разширява концепцията на магазините Amazon Go, където клиентите сканират своите смартфони на входа и след това камерите идентифицират покупките им. Когато са готови, те просто излизат, а Amazon изтегля парите от кредитната им карта.

Ритейлърът отвори седем такива магазина от януари насам: в Чикаго, Сан Франциско и Сиатъл. Клиентите им най-често са работещите в близките офиси, които търсят място за бърз обяд.

Повече от 350 милиона пътници са преминали през най-големите 12 летища в САЩ тази година по данни на Министерството на транспорта.

Да работи на летище обаче ще е предизвикателство за Amazon Go. Служителите на обектите трябва да получат разрешения за работа на място със засилена охрана, а местоположение на добро място би могло да бъде скъпо за взимане под наем.