Alibaba открива електронен търговски хъб в Белгия

Ивана Тодоровска 05 декември 2018
Alibaba Alibaba

Alibaba влезе в партньорство с белгийското правителство, за да създаде търговски хъб, който да помага на компаниите в страната да продават продукти в чужбина, съобщи CNBC.

Белгия е първата европейска страна, която се присъедини към електронната платформа за световна търговия (eWTP) - инициатива, предложена първоначално от съоснователя на Alibaba Джак Ма през 2016 г. Планът е да се помогне на малките и средни предприятия да продават продукти в чужбина - нещо, което те традиционно смятат за сложно и скъпо.

Като част от инициативата, Alibaba открива склад под логистичната си ръка Cainiao в Лиеж, Белгия. Това ще помогне на предприятията в Европа да транспортират стоки до Китай.

Този ход е част от обещанието на китайската компания да помогне за вноса на качествени стоки за $200 млрд. от цял ​​свят в Китай през следващите пет години.

В Малайзия и Руанда също бяха създадени такива електронни търговски хъбове, като част от инициативата eWTP.

"Ние твърдо вярваме, че в рамките на eWTP ще отворим огромния потенциал на европейските предприятия да се възползват от предимствата на глобалната трансгранична търговия, особено на китайския пазар, където търсенето на европейски стоки е високо", заяви Даниел Жанг, главен изпълнителен директор на Алибаба.