Walmart предлага по-бързо обслужване и дигитални карти в началото на празничното пазаруване

Ивана Тодоровска 30 октомври 2018
Walmart Walmart

Американската верига магазини Walmart заяви, че планира да улесни пазаруването в магазините си по време на празничния сезон. Предвижда се по-бързо минаване през касите, както и дигитални карти, които да показват точното местонахождение на продуктите, съобщава Ройтерс.

Ритейл веригата посочи още, че се чувства комфортно с наличностите в магазините си, коментира Стив Братспийс, който завежда снабдяването в Walmart. Онлайн продажбите се понижиха през същия период на миналата година, когато Walmart добави повече празнични продукти като електроника, играчки и подаръци, но не разполагаше с достатъчно ежедневни стоки.

Новата функция "Check with Me" на Walmart ще позволи на клиентите да заобиколят опашките и да плащат за продуктите си в отдела, където пазаруват.

Компанията също така ще предложи по-широк асортимент от играчки, електроника, мода и домашни продукти в своите магазини, както и на обновения си сайт, чрез който компанията се надява да увеличи продажбите.

Walmart добави над 2000 марки в онлайн магазина си, заяви пред репортери Скот Хилтън, главен финансов директор в електронните продажби на компанията. Предлага се и безплатна двудневна доставка на поръчки над $35.

Конкурентът Target планира да предложи доставка до два дни за поръчки, направени в периода 1 ноември до 22 декември.

През август Walmart посочи, че значително ще увеличи количеството играчки, които предлага след фалита на Toys R Us. В празничния сезон ще се предлагат 30 на сто повече играчки в магазините и 40 на сто повече в онлайн магазина.