„Трейс Груп Холд" сменя изпълнителния си директор

Ивана Тодоровска 10 октомври 2018
Пътно строителство Пътно строителство

„Трейс Груп Холд" АД сменя изпълнителния си директор Мирослав Манолев. Постът му поема Боян Делчев, който ще е и зам.-председател на управителния съвет на дружеството.

Управителният съвет на „Трейс Груп Холд" АД, считано от 09.10.2018 г., е в състав Десислава Любенова – председател, Боян Делчев – зам. председател и изпълнителен директор, и Росица Динева – член.

Боян Делчев е от изявените ръководители на проекти на „Трейс Груп Холд” в областта на метростроителството и жп строителството, става ясно от сайта на дружеството.

Той е ръководил проекта за изграждане на столичното метро в участъка от бул.„Патриарх Евтимий” до бул. „Черни връх", а преди това и за изграждането на метростанция „Младост 1” и прилежащото ù трасе. Участвал е и в управление на строителството на рехабилитацията на жп линията Пловдив – Бургас. 

Десислава Любенова е изпълнителен директор на фондация „Трейс за хората". От 1996 г. до 2006 г. е изпълнителен директор на „Холдингово дружество Пътища” АД. Била е член на съвета на директорите на "Мостстройинженеринг” ЕАД – София, „Пътностроителна техника” АД – София, „Бургаспътстрой” АД – Бургас, „Трейс-София" АД и др.