Galaxy Note 9 – впечатляваща мощ и производителност в едно устройство

21 ноември 2018
Brand Voice
previous
next

Galaxy Note 9 е последното предложение във високия клас на корейския технологичен гигант Samsung. Устройството направи световния си дебют през август тази година и има потенциала да се превърне в най-продавания и популярен смартфон за 2018 г.

Широкият фокус на устройството го насочва както към по-младата аудитория, предлагайки значителни подобрения и услуги за любителите на гейминга и музиката, така и към потребители търсещи високо качество в премиум сегмента.

Устройството е първият Андроид базиран смартфон, който официално поддържа популярната игра Fortnite, а за безпроблемната игра се грижи мощният осемядрен процесор, който поддържа най-високите скорости на мрежата на пазара (до 1,2 Gbps). Note 9 идва и с разработената от Samsung технология за охлаждане Water Carbon Cooling, както и с алгоритъм за регулиране на производителността, базиран на изкуствен интелект (AI), гарантиращ непрекъсната работа на устройството.

Флагманът идва с десетнанометров чипсет Exynos 9810 и се предлага в два варианта на RAM паметта – 6GB и 8GB, които се грижат за бързата работа с няколко приложения едновременно. 

Батерията вече не е притеснение за потребителите, които често се налага да променят или модифицират навиците си за използване на телефона си, в зависимост от това къде се намира най-близкият контакт или дали имат в себе си преносима батерия. Флагманът е екипиран с впечатляващата 4000mAh батерия - най-голямата интегрирана в Note досега, която не само гарантира производителност през целия ден, но и спокойствие.

Стрийминг услугата Spotify вече е интегрирана в Note 9 за достъпна и безпроблемна синхронизация и прехвърляне на музика, плейлисти и подкастове в Galaxy Note 9, Galaxy Watch и Smart TV продукти. Стерео високоговорителите, настроени от AKG и с впечатляващо аудио от Dolby Atmos® гарантират впечатляващ звук и за най-изтънчените меломани.

Огромният дисплей с изключително качество не е новост за Samsung, но Note 9 определено се възползва най-пълно от възможностите на хардуера. 6.4-инчовият Super AMOLED Infinity дисплей предлага забележителен образ при всякакви условия. YouTube обяви Galaxy Note 9 като премиум устройството, което е в състояние да предостави най-доброто от платформата.

Новостите не спират до тук. Компанията внася значителни подобрения в емблематичния за марката стилус. Писалката за писане и рисуване вече свързана със смартфона чрез bluetooth и действа като дистанционно – с едно кликване може да се правят снимки, сменят слайдове на презентация, да се пуска или спира видео и др.

Зареждането на S Pen става при връщането й в телефона – 40 секунди зареждане осигуряват още 30 минути захранване.

Създаването на перфектната снимка е цел, която създателите на подобренията в камерата са си поставили. Добавена е функционалност за разпознаване на сцени, откриване на недостатъци, както и технология за намаляване на шума. Но какво е безгранична функционалност на камерата, ако се налага да внимаваш за свободното място в паметта на устройството си. Помислено е и за това – Note 9 се предлага в България в два варианта – с памет 128GB или цели 512GB, наличен е също и допълнителен слот за карта памет до 512GB.

С устройството си Samsung залагат на модела „най-добър във всичко" и със сигурност ще намерят лоялни потребители и то не само в лицето на вече спечелените фенове на Note серията, но и в потребители, които са впечатлени от стремежа на компанията да предложи спецификации на мобилен компютър в хардуер на смартфон.

Официалните продажби на Galaxy Note 9 в България стартираха на 24 август 2018 г. На разположение са три цвята – среднощно черно, лилаво и морско синьо с жълт S Pen.